Författare

Sommaren 2013 debuterade Täpp Lars som barnboksförfattare med ”Trollguldet i fäboden”, våren 2015 släpptes hans andra barnbok "den modiga tranan Tore,

i advent samma år kom den tredje barnboken

"Välkommen hem - En Julsaga.


Nu är Täpp Lars aktuell med sin fjärde barnbok "Killingen Sprätta - Skogen skräck"


Täpp Lars fjärde barnbok, Killingen Sprätta - Skogens skräck

En bok om att hitta sin plats. Att bli vuxen är bland det svåraste som finns, ibland är man för liten och ibland är man för stor och det är inte alltid lätt att veta vad som är rätt och fel. Är man dessutom en väldigt busig killing kan det bli extra svårt, men med goda råd och trygg vägledning går allt.


Illustrerad av Joakim Depui

Täpp Lars tredje barnbok, Välkommen hem - En Julsaga.

En bok om längtan, omtänksamhet och öppna dörrar.De två tomtefamiljerna har varit på vandring länge och långt hemifrån när de äntligen finner någonstans att bo. Deras stora räddning blir en liten skogsmus och enöppenhjärtad tomtefamilj som för dem som behöver, öppnar sina dörrar med orden:  –Välkommen hem!


Illustrerad av Joakim Depui

Recension från "BTJ-häftet – nya titlar och vägledande recensioner",Publiceras i BTJ-häftet nr 4, 2016.


"...Detta är en välberättad och rörande saga om flykt och hemkomst. Jag kan tänka att den är

utmärkt som utgångspunkt att tala med barn om hur det ser ut i vår värld idag med stora flyktingströmmar. Men i

sagans värld kan man förenkla och det goda slutet är självklart...."  Kerstin Hagstrand-Velicu

Täpp Lars andra barnbok, den modiga tranan tore.

En bok om att göra bra saker fast man är rädd.


Både “Trollguldet i fäboden och ”Den modiga tranan Tore” utspelar sig på Täpp Lars egen fäbod Arvselen. Där finns det en lång berättartradition som inspirerat Täpp Lars i hans

författarskap.


Bilderna i boken är gjorda av Joakim Depui från Hestra i Småland. Nu gör han sin debut som barnboksillustratör.

Recension från "BTJ-häftet – nya titlar och vägledande recensioner" nr 19 (2015)


Den modiga tranan Tore

"..... Kossorna Markusa och Pärla går sin vanliga lunk i skogen och betar. Plötsligt får de se något underligt bakom en sten. En ensam liten höjdrädd tranunge som heter Tore tittar fram. De pratar om mat och Tore får följa med kossorna till ladugården för att de alla tre gillar potatis. Men Tore har stora problem. En fågel skall flyga. Men om man är höjdrädd? Boken handlar om att känna till sina rädslor och att utmana dem och att kanske till slut komma över dem. Båda kossorna är mycket visa och de uppmuntrar Tore att kasta sig från allt högre saker, men de vet också när det är dags att låta Tore mogna och fatta egna beslut. Illustrationerna av Joakim Depui är finstämda och layouten verkligt snygg. En fin bok om att våga.– Kerstin Hagstrand-Velicu. "


Trollguldet i fäboden


I fäbodarna har man i alla tider berättat sagor och historier.


I Arvselens fäbod i Malung berättas det fortfarande sagor. Tidigt om våren flyttar vi med korna och getterna till fäboden och stannar där tills kvällarna blir mörka och hösten kommer. I Arvselen kan du höra skogsrået locka i skogen, näcken spelar i bäckarna och trollen vaktar på sitt guld i berget.


”Trollguldet i fäboden” är en i raden av sagor som berättats framför öppna spisen i fäbodstugan i Arvselen.


Ett stort tack till min moster Täpp Marit för alla fina bilder till boken

Recension från "BTJ-häftet – nya titlar och vägledande recensioner" nr 19 (2015)


".... Handlingen kan kort beskrivas som följer: ett troll, Slihall, har varit snäll och haft många vänner men han har koncentrerat sig på att leta trollguld och har då blivit ovän med både troll och människor. Han upplever att ensamheten är ganska trist och att vara elak ger inga vänner, varken bland djur, troll eller människor. Sagans moral är att han ändrar sig och blir snäll. Då får han åter vänner bland alla naturens varelser. Slihall varnar människorna att aldrig ta mer än ett stycke trollguld. Att ta ett stycke ger lycka, men att ta fler ger bara olycka. Illustrationerna i akvarell ger en fin stämning från Dalarnas natur. Trollen och människorna är mer skissartat avbildade och Slihall är långt från våra traditionella trollbilder. Det här är ett trevligt tillskott till vår rika sagoskatt.– Agneta Warheim. "

Här beställer du Täpp Lars barnböcker

 
 
 
 
Killingen Sprätta - Skogens skräck Pris 150 kr
 
 
 

Frakt tillkommer

Beställ böcker här


Sagostund med Täpp Lars


Författarbesök för bibliotek eller annan barn- och förskoleverksamhet med läsning ur ”Trollguldet i fäboden”, "Den modiga tranan Tore" eller Välkommen hem - En Julsaga" för barngrupper.


Tidigare har Täpp Lars haft sagostunder för barngrupper vid Malung- och Leksands bibliotek och på Jannesgården i Malung, under våren 2015  besök på grundskolor i Ludvika kommun och haft sagosund med eget skapande.


För bokning och övriga frågor ring 070 690 44 89 eller skicka e-post till bok@tapplars.se alt lars@tapplars.se

Det går också bra att boka besök genom Författarcentrum, www.forfattarcentrum.se

Författare